Kaufland Marketplace 2023

Letos mezi marketplace na českém a slovenském trhu vstupuje Kaufland se svým Kaufland Global Marketplace. Kaufland jako takový zajisté znáte jako retailový řetězec v každém větším městě.

V rámci Německa již působí nějaký pátek i on-line. Nyní, od roku 2023, spouští svoji on-line platformu i v českém a slovenském prostředí – Kaufland.czKanfland.sk. Vedle Heureka Martketplace, Mall Marketplace a jiných se tak stává dalším, z mého úhlu pohledu možná i poměrně silným hráčem.

Jak funguje spolupráce?

Základem je registrace, čímž se vám zpřístupní rozhraní pro prodejce. Jako prodejce si můžete vybrat, zdali chcete působit pouze na Kaufland.cz, nebo svůj prodej rozšířit i na SK či DE trh. Pak zalistování produktů do prodejní platformy Kauflandu.

Jak funguje nahrávání produktů?

Přes CSV, API rozhraní, případně i manuálně. Data můžete nahrávat i prostřednictvím aplikací třetích stran – u mě to je typicky Mergado a jeho formát určený pro Kaufland Marketplace.

A jak za to všechno e-shop platí?

Ceník provizí je tady. Drtivá většina sekcí je pro rok 2023 na 13% provizi z realizovaného nákupu. Vedle toho se platí i stálý měsíční poplatek podle toho, zdali chcete mít odkaz na váš shop nebo ne (bez odkazu to je levnější). Na Youtube kanálu je možnost zkouknout videa k podstatě fungování prodeje.

Aktuálně (únor 2023) probíhá časově omezená nabídka. Prvních 6 měsíců od registrace si Kaufland neúčtuje provizi a měsíční poplatek. Prodejce si tak může osahat, co mu prodejní kanál přinese.

Petra Mikulášková
Specializuji se na práci se zbožovými srovnávači Heureka.cz a Zboží.cz. Využívám přitom zkušenosti z vedení vlastního e-shopu i ze spolupráce s desítkami klientů. Ovládám nejen nástroje pro biddování a úpravu XML feedů, ale také Google Analytics. Snadno tak zjistím, v čem děláte chybu a pomůžu vám ji vyřešit. A společně zvýšíme vaše tržby.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Petra
    Mikulášková


    Specializuji se na práci se zbožovými srovnávači Heureka.cz a Zboží.cz. Využívám přitom zkušenosti z vedení vlastního e-shopu i ze spolupráce s desítkami klientů. Ovládám nejen nástroje pro biddování a úpravu XML feedů, ale také Google Analytics. Snadno tak zjistím, v čem děláte chybu a pomůžu vám ji vyřešit. A společně zvýšíme vaše tržby. Více o mně…