Zhodnocení roku 2016 – prožila jsem významné osobní i pracovní změny

Koupě bytu, založení obchodní společnosti, certifikace ... ano, rok 2016 přinesl pro mě velmi významé životní změny pracovní i soukromé.

Proběhl první rok projektu Certifikace Heureky

Od druhé poloviny roku 2015 jsem společně s týmem Heureky připravovala Certifikaci. V roce 2016 spatřila světlo světa a má za sebou již 2 termíny – jarní v březnu a podzimní v září. Samozřejmě pokračuje nadále i v roce 2017 a můžeme se společně potkat na přípravném kurzu nebo přímo na certifikačním testu.

Doposud prošlo úspěšně certifikací řádově desítky lidí. Testy nejsou nejjednodušší.

Založila jsem PetraMikulaskova.cz s.r.o.

Nejhorší na zakládání obchodní společnosti byl výběr názvu, všechny moje návrhy byly obsazeny nebo docházelo k záměně. Nakonec jsem nazvala svoji obchodní společnost po svém jménu. Důvod založení? Mé obchodní zájmy.

Shodou okolností založeno na můj den narození.

Získala jsem certifikaci Mergado a certifikaci Beed

certifikaci Mergado (pro úpravu XML) jsem se dostala na počátku roku 2016, k certifikaci Beedu (automatizovaný bidding na Heurece) v závěru roku 2016. Obě služby jsou úzce spojené s inzercí na srovnávačích zboží, takže je ve své pracovní činnosti neustále používám.

Pořídila jsem si byt do osobního vlastnictví

Přišla vhodná příležitost pořídit si vlastní bydlení (leč ta hypotéka mi zas tak super nepřijde – respekt vůči všem, co se na dlouhou dobu zavázali bance stejně jako já!). Dala jsem sbohem nájmům a šla do vlastního bydlení – v Adamově. Vrátila jsem se tak z brněnského pronájmu na místo svého rodného působiště.

Do Brna nyní dojíždím a paradoxně cesta mi zabere stejné množství času, jako když jsem jezdila ze svého bývalého pronájmu. Celý rok 2017 věnuji průběžným rekonstrukcím, více se dozvíte ve zhodnocení v příštím roce.

Přečetla jsem pár knih

V roce 2016 jsem četla, ale už ne tolik, co v roce 2015. Pokud bych vám mohla doporučit, nahlédněte do knihy „Nikdy nedělej kompromis“ (autor Chriss Voss). Tato publikace mi hodně utkvěla v hlavně a letos ji chci znovu přečíst. Pojednávám o tom, jak vyjednávat – na rozdíl od business knih na podobné téma je tato kniha napsána profesionálním vyjednavačem s mnohaletými zkušenosti z „kriminálního“ terénu.

Mimo tuto knihu stojí za zmínku ještě Nastavení mysli – z mého pohledu vhodná zejména pro rodiče a budoucí rodiče aneb abyste věděli, jak vhodně/nevhodně programujete své děti na dospělácký život.

Vypnula jsem Twitter a snažím se končit s prací v 17:00

A je mi dobře, raději věnuji čas sobě a příteli.

A co vy? Jaký byl váš rok 2016?

Petra Mikulášková
Specializuji se na práci se zbožovými srovnávači Heureka.cz a Zboží.cz. Využívám přitom zkušenosti z vedení vlastního e-shopu i ze spolupráce s desítkami klientů. Ovládám nejen nástroje pro biddování a úpravu XML feedů, ale také Google Analytics. Snadno tak zjistím, v čem děláte chybu a pomůžu vám ji vyřešit. A společně zvýšíme vaše tržby.
Komentáře
  1. Simona napsal:

    Musím říct, že pro mě překvapivý výběr názvu firmy. Často tento typ názvu způsobuje v budoucnu několikanásobné změny v názvu v souvislosti s tím, jak žena postupně mění manžely

    • Anika napsal:

      Proč by žena měla měnit příjmení? Jednak se dnes už ženy zdaleka tak nutkavě nevdávají, a druhak si klidně i po svatbě nechávají svoje příjmení – zejména, pokud jsou kariérně činné :-) Máme rok 2018 :D

  2. Ondřej napsal:

    Až budete mít jiné příjmení nebo budete mít zaměstnance, založíte další s.r.o tohle současné s.r.o. si necháte na fakturaci za poradenství.. :-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Petra
    Mikulášková


    Specializuji se na práci se zbožovými srovnávači Heureka.cz a Zboží.cz. Využívám přitom zkušenosti z vedení vlastního e-shopu i ze spolupráce s desítkami klientů. Ovládám nejen nástroje pro biddování a úpravu XML feedů, ale také Google Analytics. Snadno tak zjistím, v čem děláte chybu a pomůžu vám ji vyřešit. A společně zvýšíme vaše tržby. Více o mně…